Tresco News

Zomer 2015

Shipping-Technics-Logistics-Kalkar 2015

Tresco is net zoals vorig jaar present op de beurs  Shipping-Technics-Logistics-Kalkar 2015, welke plaats vindt van 29 tot 30 september 2015.
De speciale plek, de oude ongebruikte kerncentrale van Kalkar net over de Duitse grens bij Nijmegen, maakt deze beurs net ietsje specialer en niet te missen!

Contacteer ons voor een gratis VIP-kaart!

http://www.messekalkar.de/content/congresses/34/media/visual/logo_shipping_klein.jpg

 

GPS antenne Plus

De GPS-antenne gekoppeld aan Tresco behoort ondertussen tot de standaard uitrusting van uw schip. Deze antenne bepaalt positie, koers en snelheid van het schip en toont deze in Tresco Navigis. Om de juiste voorligging te bepalen kon men enkel terugvallen op dure en ingewikkelde systemen, zoals een GPS-kompas.

Dit is nu verleden tijd met de Tresco GPS Plus-antenne:
Tresco heeft in samenwerking met een kompasleverancier een betaalbare GPS-antenne met extra voorligging ontwikkeld!

•    Geeft steeds de juiste voorligging (    afwijking < 3°)
•    Aanmeren volgens voorligging van uw schip
•    Indicatie van een negatieve snelheid

Dit zijn een aantal voordelen van de Tresco GPS Plus-antenne!
Nieuwe technologieën zoals de AIS-transponder bieden meer veiligheid aan een steeds drukker wordende scheepvaart. Ga nog een stapje verder en verhoog uw eigen veiligheid door het aansluiten van de Tresco GPS Plus antenne aan uw AIS-transponder. Een andere ontvanger met Tresco of met een kaartsysteem ziet uw schip met de juiste voorligging EN met de reële afmetingen van uw schip.


Dieptegegevens Duitse Rijn


Doordat de dieptegegevens op de Rijn in Duitsland verouderd waren, zijn deze verwijderd uit onze kaarten. Daar er echter toch nog veel vraag was naar deze gegevens is het vanaf deze update weer mogelijk om deze (oude) data in de kaart te tonen.
(km 360-390, 508-557, 641-647, 851-855, 860-865.5)
Om de oude dieptegegevens te zien, druk bovenaan in de werkbalk op het icoon:

 


Januari 2015

Aandacht voor AIS

(klik op de pagina voor een groter vb of hier voor de PDF)

 

 

November 2014

1 December: start Rijn-verplichting AIS-en ECDIS-apparaten 

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft een verplichting ingevoerd voor de uitrusting met een Inland AIS-apparaat en een visualiseringssysteem voor elektronische kaarten. De verplichting gaat gelden vanaf 1 december van dit jaar. Om de uitvoering van dit besluit te vergemakkelijken, heeft de CCR een informatiedocument opgesteld. Dit document biedt de schipper informatie over de toepassing van de regelgeving in de praktijk en geeft antwoord op een aantal concrete vragen. Het document kunt u downloaden via: http://www.ccr-zkr.org/files/documents/ris/brochureAIS_nl.pdf in het Duits, Frans en Nederlands. Binnenkort verschijnt eveneens een Engelse versie.


Tijdens de plenaire zittingen in december 2013 en juni 2014 heeft de CCR verschillende besluiten aangenomen over de invoering van een uitrustingsverplichting met Inland-AIS samen met een Inland-ECDIS-toestel in informatiemodus (of een vergelijkbaar visualiseringssysteem). Deze besluiten dragen bij tot een verhoging van de veiligheid en een vlot verkeer in de Rijnvaart en zullen op 1 december aanstaande in werking treden. Ter begeleiding van de tenuitvoerlegging van dit belangrijke besluit, hebben er talrijke voorbereidende vergaderingen plaatsgevonden, waaronder twee workshops met het bedrijfsleven, een bijeenkomst met de fabrikanten van elektronische kaarten en ook een bijeenkomst waarvoor alle partijen werden uitgenodigd die betrokken zijn bij deze verplichting.

Heeft u nog geen geen navigatie software aan boord? Contacteer Tresco Engineering voor het Tresco Rijn-pakket!


Oktober 2014

AIS-inbouwerkenning Tresco verlengd

Ook komende jaren kunt kunt u een beroep doen op Tresco Engineering om uw AIS te laten installeren.

Nieuwe website sluisplanning 

De website Sluisplanning is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Koninklijke Schuttevaer en de partner in het project Duurzaam Stremmen.

In het project Duurzaam Stremmen testen we maatregelen op het gebied van verkeersmanagement die het vlot en veilig vervoer over water optimaliseren. De website Sluisplanning ondersteunt een van deze duurzaam varen maatregelen, die nu als pilot wordt uitgevoerd. Het gaat voorlopig nog om de sluizen Kreekrak, Volkerak, Krammer, Hansweert en Terneuzen

www.sluisplanning.nl

Tresco was aanwezig op de Shipping/Technics/Logistics beurs in Kalkar

 

 


September 2014

Onze beurs op de Open Scheepvaart dagen staat klaar om u te ontvangen!

 

Tresco op twee beurzen in september.

Tresco zal dit jaar aanwezig zijn op de Open Scheepvaartdagen in de Antwerpen. De beurs loopt van 19 tot 21september in de Waagnatie - Hangar 29

Ook zullen wij met een stand staan op de Shipping-Technics-Logistics-Kalkar 2014. Deze gaat door op 30 september en 1 oktober in de beurshallen van Kalkar net over de Duitse grens bij Nijmegen. De beurshal is gevestigd in de oude ongebruikte kerncentral.

Op beide beurzen kunt u al onze mogelijkheden komen bekijken zoals onder andere Tresco Webserver, luchtfotografie en Tresco Fleet.

 

Mei 2014

ECDIS verplichting op de Rijn

De CCR heeft beslist dat het met ingang van 1 december 2014 verplicht is om op de Rijn een Inland AIS-transponder te hebben die gekoppeld is aan een bijgewerkt navigatiesysteem. Dat betekent dus dat uw Tresco Navigis bijgewerkt moet zijn indien u op de Rijn vaart. Indien u een onderhoudscontract heeft lopen met AIS-optie bent u al in orde. 

Tresco op de Maritime Industry in Gorinchem

Zo hebben we uiteraard onze bekende functies zoals 3D, AIS en Bing-luchtfoto’s, maar ook de online functies van TresconnecT en Tresco Webserver zullen een plaatsje hebben op onze stand.

Op onze stand 275 op de Maritime Industry beurs kunt u dit jaar ook weer alle mogelijkheden komen bekijken.

Kom ook zeker eens kijken naar ons Tracking & Tracing platform “Tresco Fleet”.
Het systeem voor de binnenvaart is gedurende de laatste vier jaar ook steeds verder uitgebreid met nieuwe functies.  Brandstofverbruik, toerentalmeters en iButtons voor
persoonsregistratie zijn slechts een greep uit de nieuwe opties die aan Tresco Fleet kunnen worden toegevoegd. 

 

April 2014

Tresco gecertificeerd voor Off-Shore

Door het succesvol volgen van de Bosiet-training bij Falck in Rotterdam, heeft Tresco nu ook een werknemer die gecertificeerd is om Off-shore te gaan. Bosiet staat voor basic offshore safety induction and emergency training, hij bestaat uit oa uit  helicopter survival, emergency first aid, sea survival, fire fighting, self rescue and TEMPSC (lifeboat) training. De training is OPITO geaccrediteerd.

 

Maart 2014

Subsidies verplichting tot kaartenpakket

Vanaf 1 december 2014 moeten schepen die op de Rijn varen verplicht uitgerust worden met een kaartpakket.
Dit kaartenpakket moet dan ook verplicht de andere schepen op de kaart tonen.
Uiteraard kan Tresco U hiervoor een voorstel maken.

Tevens gaan Frankrijk en Tsjechië hiervoor een subsidieprogramma aanbieden:

Frankrijk: www.vnf.fr, al de informatie zijn te vinden in de documenten “Plan d’aide à la modernisation”.
Tsjechië: meer informatie volgt in de lente van dit jaar

Januari 2014

Tresco sponsort het Zeekadettenkorps Hellevoetsluis!

 

December 2013

Tresco verhuist!

Tresco Engineering verhuist naar ruimere kantoren op een betere locatie in de haven. Vanaf februari 2014 zijn wij te vinden op de: Vosseschijnstraat Kaai 140, 2030 Antwerpen.

kaart kaart2

Verplichting tot Inland AIS en Inland ECDIS

Gezien de voordelen van het gebruik van Inland AIS en van Inland ECDIS, maar tevens rekening houdend met de kosten van deze apparatuur, heeft de CCR in de laatste plaats besloten artikel 4.07 van het Politiereglement voor de Rijn te wijzigen, waardoor de uitrusting met Inland AIS en Inland ECDIS in informatiemodus (of een vergelijkbaar visualiseringssysteem) per 1 december 2014 verplicht wordt gesteld. Bepaalde kleine vaartuigen zijn van deze verplichting vrijgesteld.
 

Training WSD

Ook in december heeft Tresco een training verzorgd voor het Duitse WSD. Deze keer hebben een aantal medewerkers uit Hasloch onderricht gehad in de functionaliteiten van Tresco navigis.

Bing luchtfotografie

 

Luchtfotografie is een bekend hulpmiddel op kaarten op internet. Nu is het mogelijk om overal bij de vaarkaarten van Tresco Engineering de luchtfotografie te bekijken. Er kan gekozen worden voor de satellietbeelden, de wegen of een combinatie van beiden.

 

Druk bovenaan in de werkbalk bij scherm op het icoon 

Aan de rechterkant van het scherm verschijnt dan volgend item in de balk waar u het soort beelden kunt kiezen.

 


Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding op de pc met Tresco Navigis, let er wel op dat de beelden een hoger verbruik van uw internetverkeer kunnen veroorzaken. Als de foto’s zijn gedownload, blijven ze 1 jaar bewaard op de computer.

 

 

 

 

November 2013

Training WSD

Tresco heeft een training in het duitse Würzburg verzorgd. Een van onze medewerkers heeft een aantal schippers en personeelsleden van het WSD de fijne kneepjes van het Tresco Navigis-pakket bijgebracht.

  

 


 

Tresco is nu ook actief op Linkedin!

Volg de link de volg onze pagina voor het laatste nieuwes en andere interessante berichten!

linkedin


 

Tresco levert RIS-systeem aan Italië

Het Italiaanse bedrijf Elman heeft de opdracht gekregen voor een project dat de bestuurlijke capaciteit van het watersysteem in Noord-Italië moet ondersteunen.

Dit wordt gedaan door middel van River Information Services (RIS). De doelstellingen van dit project zijn onder meer het verhogen van de navigatie veiligheid, de efficiëntie te garanderen, een monitoring tool en zorgen voor makkelijke toegang tot deze informatie.

Tresco Engineering heeft hiervoor de Navigis software mogen leveren samen met de nodige hardware.

 

 

 

 


 

September 2013

Open scheepvaartdagen 2013

Tresco was aanwezig op de Open scheepvaartdagen in de Waagnatie in Antwerpen.


 

Augustus 2013

 

Tresco op de Mont Ventoux 

Onder het mom van teambuilding zijn bijna alle medewerkers van Tresco de Mont Ventoux opgefietst,
bij de een ging het vlotter dan bij de ander maar iedereen heeft binnen de 3u de top bereikt vanaf starplaats Bédoin.


Open scheepvaartdagen Antwerpen

Tresco staat ook dit jaar weer op de Open scheepvaartdagen in Antwerpen.Ze gaan dit jaar door van 20 t/m 22 september in de Waagnatie. U kunt ons vinden in Hal 2 op stand 55.


 

Havendagen Maasbracht 2013

Tresco was aanwezig op de havendagen in Maasbracht om de nieuwste toepassingen te tonen aan het publiek.

 

 havendagen

 

 


 

Van 28 t/m 30 mei 2013 staat Tresco weer op de Construction & Shipping Industry beurs in Gorinchem. 

Bezoek ons op standnr. 279

Dit jaar draait het bij ons om TresconnecT: De natutische internetservices van Tresco


 

Tresco Navigis en internet

Heeft uw internet op uw navigatiecomputer? Dan kunt u vanaf nu ook de updates van Tresco rechtstreeks vanuit het programma downloaden. Indien uw internet verbinding aan staat, ga dan in het menu naar Help/Controleer op updates.Indien er een constante internetverbinding aanwezig is, is het ook mogelijk om de meest recente waterstanden en berichten aan de scheepvaart te tonen in het programma.

 


 

Tresco professional PC

Op een navigatie-PC worden een aantal antennes aangesloten. Zoals de GPS-antenne voor de eigen positiebepaling en de eigen transponder om andere schepen op de kaart te tonen. Al deze antennes worden via seriële poorten aangesloten. Sinds de opkomst van de USB-poort zijn er op de nieuwe pc’s geen seriële poorten meer aanwezig! Om al deze problemen te vermijden, heeft Tresco een eigen navigatie computer laten ontwikkelen. De “Tresco Professional PC” is ontwikkeld met de 15 jaar knowhow van Tresco inzake computers & software. Een klein vb.: de seriële poorten zijn standaard aanwezig op de computer.Door de kleine afmetingen (20cm x 30cm x 5cm) en de speciale koelingtechnologie, kan de Tresco PC op bijna elke plaats worden geïnstalleerd in de stuurhut. De PC’s kunnen rechtop staan maar kunnen ook neergelegd worden. In tegenstelling tot andere PC’s, installeren en registreren wij de Tresco PC volledig. De laatste versie van Navigis wordt geinstalleerd samen met uw persoonlijke instellingen.

Nu 700,00 euro

XH61v wifi

 

    XH61v Rear wifiTresco Reisplan

 

De Tresco-optie 'Reisplan' is ondertussen reeds zes maanden leverbaar. In deze periode is Tresco Reisplan uitgegroeid tot een volwaardige optie voor het plannen van een reis en het automatisch programmeren van de AIS transponder!

Naast het optimaliseren van de routes zijn er vele nieuwe functies aan Tresco Reisplan toegevoegd.

Reisplan “Wizard”

De Reisplan wizard maakt het voor u zeer eenvoudig om een reis te plannen, op te slaan, af te drukken en zelfs automatisch de AIS te transponder met de reisgegevens te programmeren! De “wizard” doorloopt samen met u een aantal in te vullen parameters. Nadat de reis is gepland, wordt automatisch uw AIS-transponder geprogrammeerd met de reisgegevens. Voorkom bekeuringen omdat uw AIS transponder niet correct is ingevuld!

Reisoverzicht

Nadat een reis is gepland, verschijnt een volledig overzicht van deze reis in de linkerkant van het Tresco-scherm. In dit overzicht ziet men direct waar het schip zich bevindt, ETA-berekening van de volledige reis en ETA-berekening van tussentijdse punten (sluizen, bruggen, ...). Ook extra informatie over een brug, sluis, tijdelijke stremming en BAS-berichten (mits internet aansluiting) worden in dit overzicht getoond en kunnen eenvoudig worden bekeken door op het icoon te 'dubbelklikken'.