Navigatie

Navigis ECDIS navigatiesoftware

Sinds 1994 levert Tresco Engineering navigatiesoftware voor de scheepvaart. Navigis is dan ook de standaard in navigatiesoftware zowel Inland als Deapsea Navigation.

Navigis is verkrijgbaar in een vijftal verschillende versies, steeds aangepast aan de specifieke eisen van de gebruiker en zijn werkgebied. De verschillende versies worden opgedeeld in 2 grote hoofdgroepen:

    •     Navigis Inland ECDIS navigatie
    •     Navigis Deepsea ECDIS Navigatie

Met de goedkeuring van de TRESCO Radar Overlay door het Fachstelle Für Verkehrstechniken in Koblenz (certificaat nr. R-4-102) is Tresco het eerste bedrijf ter wereld dat goedgekeurde ECDIS navigatiesystemen kan aanbieden voor zowel Binnen- als Zeevaart!


Inland ECDIS navigation

Tresco Engineering is 1 van de pioneers inzake Inland ECDIS navigatiesoftware. Alle versies van Navigis worden dan ook als de standaard in de verschillende sectoren van de navigatiesoftware aanzien. De gebruikers zijn te vinden in de Rijn- en binnenvaart, passagiersvaart, politie, douane, kustwacht, KNRM, havendiensten, RWS, provincies, visserij, zandwinning, bagger, onderwijsinstellingen en aan boord van kraanschepen, opsporingsvliegtuigen, sleepboten en zeeschepen.

Navigis River

Dit is het meest geïnstalleerde navigatiepakket in de binnenvaart. Met meer dan 3000 geïnstalleerde versies heeft Navigis River een vaste waarde gekregen aan boord van een schip. Dit zowel op nieuwbouw als bestaande schepen.

Navigis Survey / Dredging

Tresco Engineering heeft speciaal voor de sector "bagger- en waterwerken" Navigis Survey ontwikkeld. Navigis Survey biedt meer dan een GPS-kaartsysteem. De baggerversie beschikt naast een compleet navigatiesysteem ook vele extra functies speciaal ontwikkeld voor de bagger wereld.

Navigis Fishing

Tresco Engineering heeft in nauwe samenwerking met de visserij sector Navigis Fishing ontwikkeld. Navigis Fishing is dan ook doorheen de jaren de standaard geworden op gebied van kaartplotters voor de visserij sector.

 
Navigis deepsea ECDIS navigatie

Navigis ECDIS is het complete navigatiesysteem voor navigatie aan boord van Solas Schepen. Het voldoet aan alle eisen inzake de internationale ECDIS standaard en is "wheel mark approved" door het Duitse Federaal Maritiem en Hydrografisch Bureau (BSH).

Navigis Coaster

Navigis Coaster is gebaseerd op de Tresco type goedgekeurde software door BSH. Met Navigis Coaster is het niet verplicht om met goedgekeurde hardware te werken.

Navigis ECDIS kan zowel op nieuwe als bestaande schepen worden geïnstalleerd. Navigis ECDIS & Coaster kan gebruik maken van IC-ENC, Primar, UKHO's ARCS raster kaarten evenals andere S-57 vector cartografie zoals C-Map.