Flexheader3.7

Radar Overlay

Bent u klaar voor de toekomst? De Tresco Radar-Overlay combineert alle voordelen van de Tresco elektronische kaart met die van de radar. De radarkaart wordt als het ware op een navigatiekaart gelegd, vandaar over-lay. De radarecho’s van tonnen, schepen of objecten kunnen op de elektronische kaart direct worden onderscheiden en benoemd.

De Tresco Radar-Overlay voldoet aan de CCR-normen en is goedgekeurd door de Fachstelle Für Verkehrstechniken in Koblenz (certificaat nr. R-4-102). Hiermee is Tresco Engineering het eerste bedrijf ter wereld dat goedgekeurde ECDIS-navigatiesystemen aanbiedt voor zowel binnen- als zeevaart.

Ontmasker valse echo’s

Eventuele onzekerheden op radarbeelden, kunt u met direct ontdekken. Valse echo’s, bijvoorbeeld afkomstig van hoogspanningskabels, worden direct ontmaskerd. Radar-Overlay zorgt voor meer informatie over de vaarroute, over de schepen en is dus een extra en veilige hulp bij de manoeuvers.

Op twee schermen tegelijk

Bij de ‘Dual Head’ (dubbele schermen) versie kijkt u op twee schermen tegelijk. U heeft dus zowel de informatiemodus (Tresco Navigis) als de navigatiemodus (Radar-Overlay) in beeld. Met één pc en één muis bedient u beide schermen, die onafhankelijk van elkaar werken en dus in een ander bereik kunnen staan. Zo kunt u bijvoorbeeld uw huidige radar op 800 meter instellen en de Radar-Overlay op 1200 meter. Op een van de schermen kunt u uiteraard ook AIS instellen.

Met alle radars

Of u nu op de Westerschelde op de Rijn of in een havengebied vaart, Tresco Radar-Overlay werkt vlekkeloos op de meeste gangbare modellen, volgens de bekende Tresco kwaliteitsgarantie.

Navigis kan worden geüpdatet naar een Tresco Radar-Overlay en dit zowel op een bestaande als nieuwe radar.

 

RO