In het verleden hadden Radaroverlay-systemen niet altijd een even goede reputatie. Verouderde technologie, moeilijke installatie, hoge aankoopprijs: er waren vele redenen om deze technologie links te laten liggen.

Maar vandaag, met de nieuwste generatie radars in combinatie met onze Radarlink-technologie, is dat helemaal anders. Voor de verbinding tussen de radar en het kaartsysteem hebt u enkel een gewone netwerkkabel nodig, waardoor de installatie een stuk eenvoudiger is geworden.
Tresco RadarLink en het kaartsysteem worden samen bediend door één enkele muis of trackball.  Hierdoor moet u niet voortdurend switchen naar de eigen bedieningsconsole.

‘Dual Head’ verhoogt vaarveiligheid

De drukke radaroverlay-beelden horen ook definitief tot het verleden dankzij Treco’s standaard ingebouwde “Dual Head”-techniek. Alle navigatie-informatie wordt in detail op het kaartsysteem getoond en het RadarLink-scherm toont de basis vaarkaart, verder uitgebreid met de AIS-informatie.

Een extra aankoop van schermen is niet noodzakelijk: RadarLink maakt gebruik van het bestaande radarscherm en Tresco Navigis behoudt z’n eigen scherm.

U kunt ook beide schermen op een verschillend bereik instellen met Tresco RadarLink.  Dat draagt bij tot de zichtbaarheid van de ontvangen AIS-targets en zodoende ook tot de vaarveiligheid.

Inland ECDIS-gecertificeerd

Tresco’s Radarlink is het allereerste goedgekeurde radaroverlay-systeem volgens de recentste Inland ECDIS standaard versie 2.3. Tresco behaalde als eerste bedrijf in Europa een typekeuring voor dit nieuwe systeem. Het typenummer uitgereikt door het FVT te Koblenz is het nummer R-1-103.  Tresco RadarLink is het allereerste toegestane radaroverlay-systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van de netwerktechnologie in uw bestaande radar.

In de praktijk: Havendienst Rotterdam

Tresco heeft in samenwerking met Alphatron Marine aan boord van RPA13 (Havendienst Rotterdam) het meest moderne Tresco Navigatie systeem tot op heden geplaatst. Het resultaat ziet u hierboven: Tresco RadarLink (RadarOverlay voor JMA610) in combinatie met een 27″ monitor, waarop u ook kunt kiezen voor de splitscreen 2D & 3D weergave van Tresco Navigis.