boat

De standaard in de binnenvaart

Navigis River is al jaren het basispakket van de binnenschipper. Reden? De eenvoud en het gebruiksgemak van deze gedetailleerde navigatietechnologie.

Aan de hand van een GPS wordt de positie van het schip op een navigatiekaart weergegeven. Het schip blijft op een vaste positie op de vaarkaart terwijl de kaart onder het schip doorschuift, net zoals bij een radarbeeld. Met een simpele muisklik ziet u alles wat u nodig heeft voor een juiste navigatie. Uw koers, snelheid, VHF-kanalen enz worden in aparte vensters getoond. Een extra hulp voor een vlekkeloze en nog veiligere navigatie.

Door de vele extra opties kan Navigis worden geüpgraded van navigatieprogramma naar een all-inclusive navigatiemanager: reisplan, reisrapportage, eMelden, enz.

25441214-kompasnaald-wijst-op-de-blauwe-tekst-blauwe-en-zwarte-tinten-met-blur-effect-en-focus-op-de-belangri

Internationaal gecertificeerd

Navigis is ontwikkeld volgens de recentste Inland ECDIS-normering van de Rijnvaart- en Donaucommissie. Dankzij de goedkeuring van de Tresco RadarLink  door de Fachstelle Für Verkehrstechniken (certificaat nr. R-4-102) is Tresco het eerste bedrijf ter wereld dat ECDIS-gecertificeerde navigatiesystemen kan aanbieden voor zowel binnen- als zeevaart.

map

Realistische weergaves dankzij 3D

Een beeld dat zich uitstrekt tot aan de horizon, voorwerpen die groot en duidelijk voorbijglijden. Het 3D-kaartbeeld, dat we tot voor kort enkel in autonavigatie vonden, is nu ook in Navigis terug te vinden. De voordelen zijn dezelfde als bij autonavigatie: een natuurgetrouw beeld van de omgeving, waarbij voorwerpen dichtbij duidelijker zichtbaar zijn dan die in de verte. Als u toch graag terugvalt op het klassieke Navigis beeld, dan kan dat met één enkele klik.

eygduye2

Extra functies en opties

  • AIS (voor identificatie van schepen in de omgeving)
  • Reisplan (alle relevante informatie over wat u onderweg te wachten staat)
  • RIS (voor real-time waterstanden en berichten)
  • Elektronisch kompas of 2de (d)GPS
  • Conning display
  • RadarLink
icon15

Online connected, always informed

Mobiel internet, met de snellere verbindingen, grotere databundels en betrouwbare connectie is niet meer weg te denken uit de moderne stuurhut. Real-time waterstanden, online updates, luchtfotografie, real-time ligplaatsinformatie. Dit is maar een kleine greep uit de vele internet-gerelateerde functies in Navigis.

icon16

RIS: real-time waterstanden en berichten

Connecteer Navigis met de Tresco RIS server voor real-time waterstanden of waterstanden over een bepaalde periode. De waterstanden worden danautomatisch verwerkt in de kaarten. Ook standaard verkeersberichten zoals stremmingen, vertragingen en meteo-informatie komen in detail op het scherm.

icon17

AIS: identificatie van schepen in de omgeving

AIS blijft zeker een meerwaarde voor de veiligheid van de scheepvaart op rivieren en zeeën. U kunt daarom de AIS-transponder aan boord moeiteloos koppelen met Navigis.

Referenties